maanantai 5. helmikuuta 2018

Päiväkirjasta

Muistan ensimmäisen päiväkirjani, se on ruusukansinen jonne olen kontaktoinut monia neliapiloita. Ala-asteella aloitin kirjoittaan sitä ja kirjoja on muutamia rustattu. Niitä on mukava jälkeen päin lukea ja muistella miten mummon ja papan kans matkusteltiin karavaanarialueilla ympäri Suomea.
Joskus kirjoittaminen jäi pois ja samoihin aikoihin kun tämän blogin aloitin hommasin myös päiväkirjan. Silloin kirjoitin satunnaisesti, joskus tuli jopa vuosien taukoja.

Vuoden 2017 alusta lähtien olen kirjoittanut päiväkirjaa lähes päivittäin. Raskauden tullessa elämääni halusin kirjoittaa miltä tuntuu kun pieni ihme kasvaa ja liikkuu vatsassani. Miten kaikki alkoi pikkuhiljaa arjessa muuttumaan, ensimmäiset neuvolakäynnit ja ultrat, kaikki oli jännittävää ja pelottavaa.

Tässä pätkä päiväkirjastani: 17.3.2017

"Tänään käytiin eka kertaa ultrassa. Rapu oli niin söpö, ei näyttänyt ravulle vaan pienelle ihmiselle. Pituutta melkeen 5cm, kova liikkuun ja ei meinannut hoitaja saaha katottua vauvaa kunnolla kun liikkui niin paljon. Raskausviikoksi arvioi 11+4 eli viikon vähemmän kuin neuvolassa. Laskettuaika ois 2.10, vielä ei tunnu liikkeet, mutta vatsa on kasvanut. Saatiin kuvakin pienestä <3 Huomenna mennään sit kertomaan uutiset äitille ja siskolle kuhan pääsen töistä klo 18. Muka kahvitellaan höpötellään joutavia, ne ei aavistakkaan. Sisko voi hyvillä mielin sit lähtä Thaimaaseen. Oispa jo huominen ja toivottavasti äiti ei pyörry onnesta."

Ihania asioita sitä on kirjoittanut, kiva muistella näitä hetkiä. Päiväkirjaan kirjoitan kaikki henkilökohtaiset asiani ja tänne blogiin sit en niinkään.
Parasta oli kirjoittaa pojan ensimmäisistä päivistä lähtien mm. mitä vauva tekee, mitä me tehdään, miten me jaksetaan arjessa ja ketä kävi kylässä. Monilta joilla on lapsia olen kuullut että "Ei niistä eka päivistä ja kuukausista mitään muista, sitä oli niin väsynyt"
Siksi justiin haluan kirjoittaa, että voin palata niihin ihanan väsyneisiin päiviin ja päästä siihen fiilikseen takaisin. Haluan muistaa mahdollisimman paljon.
Liimailen ja piirrän kirjaan myös kaikenlaista, tämä on harrastukseni.



Miksi kirjoittaa päiväkirjaa?

* Kirjaan voit avautua juuri niin paljon tai vähän kuin haluat
* Voit kirjoittaa ideasi ja haaveesi muistiin, toteuttaa jopa ne
* Huomaat kuinka kehityt kirjoittamisessa
* Nukut paremmin kun et pidä asioita vaan pääsi sisällä
* Voit myöhemmin palata lukemaan elämäsi ihanimmat tai kauheimmat hetkesi
* Opit tuntemaan itsesi paremmin ja saat uusia ideoita
*Kirja on todiste ainakin siitä, että olet elänyt


Olisi hienoa jos kirjani olisivat sadan vuoden päästä jonkun käsissä.
Kohta pääsen valitsemaan kaupasta uuden kirjan ja täyttämään elämääni siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti