perjantai 2. helmikuuta 2018

Kirjan vietävänä

Ostin keskiviikkona Prismasta pari romaania äitilleni, joka lukee paljon. Aina voi pari kirjaa olla lukujonossa. Paksu 600 sivun, jonka on kirjoittanut Sarah Waters: Parempaa väkeä ja Tatiana de Rosnay: Mokka.
Jostain kumman syystä löysin itseni lukemasta Mokkaa. Minä joka en koskaan lue kirjoja. Muistaakseni olen yläasteella lukenut kirjaa, josta oli sitten koe. Sekin oli semmoista lukemista, että alusta jonku verran, keskeltä vähä ja lopusta jotain. Siellä väleissähän kerkeäisi tapahtua vaikka ja mitä. Luokkakavereilta kyseltiin ennen koetta, mitä kirjassa tarkalleen tapahtuikaan. Typerää.

Kirjaa kun aloin lukemaan se vei samantien mut mennessään. Oli vain pakko jatkaa ja jatkaa. Kaiken tekemisen välissä ees muutama rivi eteen päin.

Kirja kertoo 13-vuotiaasta Malcom pojasta, joka jää punaisia päin ajaneen auton alle. Kuljettaja pakenee paikalta, onneksi on silminnäkijöitä. Malcom makaa koomassa, perhe koittaa jaksaaa ja äiti ottaa ohjat omiin käsiinsä.





Mielestäni todella hieno romaani. En tiedä johtuuko siitä, että en ole lukenut tuskin koskaan kokonaista kirjaa. Lisäksi kirja ei ollut liian paksu, niiden näkeminenkin tuottaa jo tuskanhikeä. 278 sivua on juuri sopiva, aloittelijalle. Hah.
Voisin suositella kirjaa kyllä.

Ehkä pian luen lisää kirjoja, jää nähtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti