tiistai 29. kesäkuuta 2021

Oma tahto paras tahto

Kuopuksen kanssa on nyt tullut vaikeuksia saada hänet kärryihin tai turvakaukaloon kiinni. Aina kun yritän saada hänet istumaan ja kiinnittämään vyötä, hän kierähtää ja nousee seisomaan. Uudelleen vaan laittaa eka istumaan ja vöitä kiinni, rumpa jatkuu ja jatkuu..

Välillä niin turhauttavaa, toinen vaan nauraa ja taistelee vastaan. 🥵 Tästä onkin tullut melkoista showta.

Olen alkanut vain silloin kun hän on väsynyt, niin laittamaan kärryyn, jolloin päikkärit sujuu siellä hyvin. Tänään ulkona annoin jäbän kuleksia itsekseen, kun kastelin istutuksia. 

Konttaaminen ja Brio kärryn kans kulkeminen on selvästi mukavampaa ulkona.

Meiltä kun löytyy erinlaisia kärryjä, niin tänään otin kehiin ihan perus kärryt joita ei saa makuuasentoon. Siinä sitä saa tapittaa eikä tarvi vöitä, vaikka ehkä asennan siihen varalta jotain. 

Kauaa hän ei niissäkään viihtynyt.



Oma tahto on kyllä alkanut kehittymään ja hän todella osaa ilmaista sitä. Välillä karjuu toisesta päästä taloa ja kiljuu, no ihan vaan et huomatkaa minut. 
Osaa olla vailla kaikkea mahdollista, on dramaattinen pienistäkin asioista ja niin hellyyttävä kun tulee suu auki antamaan ”pusuja” suulle 😙

Tänään viimeksi sanoin miehelle kun koko perhe oltiin olkkarissa ja katsottiin lasten touhuja et ”Oivan kans ollaan vielä pulassa”:D
Hän osaa jo käsitellä jopa isoveliä. Hauska miten yhtäkkiä muka saattaa jostain suuttua ihan kunnolla et murisee vaan ja pää menee punaiseksi. Tottahan se on, et joskus palaa käämi ja hänellä on ilmaisussa vielä opettelua.
Hauskaa kehityksen seuraamista kyllä.

Myös puhetta alkaa syntymään enemmän ja enemmän. Ymmärtää paljon ja seuraa mitä muu perhe porisee. Osallistuu omalla tavallaan mukaan, jopa karjumalla.

Tätä suusta tulee: 
Tä-tä
Ei ei ei
Äitee
Iti
Ii (Iivo)
Ja muuta jota ei osaa edes kirjoittaa 
Kädellä myös heiluttaa muille

9 kuukauteen ei ole vielä päässyt yksikään hyvä yö, joten jatkamme useilla yö heräämisillä. Minillä jalat vaan heiluu, uuden oppiminen vaikuttaa jälleen yöuniin. 
Myös hampaat, joita on nyt alhaalla 2 ja ylhäällä 4 esillä tympäsee ajoittain.

Hellyys, tarkkailu, hoivaaminen, tuki ja turva on tärkeintä. 

Aamulla käytiin poikien kans eväsretkellä metsässä ja nuorempi pääsi retkireppuun katselemaan menoa. Siellä ihme kyllä viihtyi, mutta kotona heti työntämään Brio kärryä ja kiipeilemään joka paikkaan :D





Metsää on kodin lähellä paljon ja helppokulkuisia polkuja on mukava kulkea. Muurahaisia ja kasveja on aina ihmeteltävä, minne kummaan muurahaiset ovatkaan matkalla?
Eväitä maisteltiin vähän väliä ja jatkettiin tutkimista. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti