lauantai 5. kesäkuuta 2021

Lapin reissulla



Torstaina pakattiin peräkärry täyteen matkalaukkuja, pyöriä, telttaa ja makuupusseja. Suunnattiin kesälomareissulle Lappiin eli ekana Kittilään.
Kelit mitä parhaimmat samantien, +25 eikä tuule niinku Oulussa lähes aina. Sääskistä ei ole vielä tietoakaan täällä ja aurinko ei laske ollenkaan.

Ajomatkat mennyt tosi hyvin, jalottelua vähän väliä ja mukana aina lämmintä vettä et saa tarvittaessa  kakkapepun pestä vaikka p-paikalla. Täällä kun ei ole huoltoasemia ihan joka kulmalla. 

Eilen käytiin Pallas-Ylläs kansallispuistossa vähän patikoimassa Orava-avenuella.


Nuorempi poika matkusti reitin vauvarinkassa ja vanhempi käveli ja kulki kärryissä.
Mielettömät maisemat ja luntakin vielä riitti rinteissä. Pari vuotta eteenpäin niin voidaan lähteä ihan yöpymis patikoinnille.










Monen mittaisia reittejä löytyy useita ja meidän reitti oli helppo mennä. Syötiin eväät ja tutkittiin luontoa.
Lähtiessä käytiin vielä luontokeskuksella kattelemassa täytettyjä eläimiä ja lintuja. Mielenkiintoisia juttuja oli kyllä.







Koko reitin varrella oli tolppia joiden päällä oli vaikka minkälaisia orava veistoksia. 

Tämän päivän ohjelma oli kalassa käyminen ja Ruoppakönkäällä retkeily.

Aamusta pakattiin reput ja onget autoon ja suunnattiin Pöntsöön. Kittilästä Muonion suuntaan ja reitit on merkattu hyvin tien varteen. 
Ollaan aikaisemminkin käyty näillä tutuilla paikoilla ja aina siellä on niin mukava vierailla. Tänään oli jälleen upea sää ja reitillä oli muitakin retkeilijöitä.

Reitistä voisi sanoa, että on haastava sillä polku on osittain märkää, tosi juurakkoinen ja kivinen. Lopussa tulee ihan kunnon jyrkkä nousu suurten kivilohkareiden välistä. Siellä kyllä selviää aikuiset ja lapset mainiosti kun antaa heille aikaa itse liikkua esteiden yli, kiertäen ja laskien. Matkalla oli vaikka minkälaisia koloja, joita täytyi tutkia ja ihmetellä. 

Perillä maisema on niin uskomattoman kaunis että. 







Kalaa ei saatu, mutta olihan meillä hauskaa. 

Tällä reissulla olisi tarkoitus ainakin käydä Levin portaat läpi eli 766 kappaletta ja pyöräilemässä.  Todennäköisesti Kittilästä kun ensi viikolla lähdemme jatkamaan matkaa suuntaamme Ylläkselle. Ihan parasta kun ei oo liiaksi suunnitelmaa niin voi tehdä mitä haluaa ja saapua kotiin kun tuntuu siltä. Toki ensi viikolla kuitenkin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti