tiistai 23. helmikuuta 2021

Lunta lunta valkoista lunta 75 senttiä on

 


Tänä talvena on saanut nauttia nietoksista oikein kunnolla. Itelläkin iskee lapsenmieli, kun huomaa ryömivän pitkin pihaa 3 vuotiaan kanssa. Nehän ne parhaita leikkejä onkin, kun heittäytyy täysillä mukaan!

Pulkkamäessä ees taas kömpiminen, lumityöt ja lumihangessa tarpominen on oikein mukavaa hyötyliikuntaa. Kunto kohisee pienestäkin viitseliäisyydestä ja piristää päivää yllättävästi.




Lunta on täällä Oulussa nyt 75cm, eli enemmän jopa kuin Lapissa. Tänään ollaan jo yhdet lumityöt tehty ja ainakin vielä toiset saa käydä lapioimassa. Mukavaa puuhaa se on ja ulkona näyttää aina niin ihanalta ennen kuin alkaa hommiin. Nietokset kumpuilee ja lumi pöllyää katolta.

Kevättä kohti kun mennään on ihanaa miten aurinko alkaa paistamaan ja pikkuhiljaa myös lämmittämään. Aurinko häikäisee silmiin ja lumi kimaltelee auringonsäteistä, aivan parasta. 

Katolle on kertynyt ihan kivasti lunta,  joita onkin tarkoitus käydä vähän puottamassa. Lumet kun itsestään alkaa tippumaan, ne kovettuu nopeasti tiiviiksi kasaksi johon ei melkein pistolapiokaan tehoa. Huomattiin tämä jo edellisellä asunnolla ja siinä oli ikkunan edessä kunnon kinos pitkän aikaa. 
Lisäksi yritämme saada lumet mahdollisimman kauas talon rakenteista. Katsotaan miten onnistumme sen suhteen.






Tauon paikka nyt ja oikein mukavaa päivän jatkoa kaikille!


Mikä sinulla on suhtautuminen lumeen? Nautitko vai tympäseekö se? 🤔

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti