perjantai 2. huhtikuuta 2021

Pyöräily piristää


Olen erittäin innoissani pyöräilystä ja talven olen polkenut miehen maastopyörällä. Sillä on helppo kulkea maastossa kuin maastossa, vaikka itse ajankin vain maanteitä. Paksujen renkaiden ansiosta pyörä kulkee sujuvasti sekä lumella, jäällä ja asvaltilla. Toki itekin tuossa joku aika sitten tajusin, että tiet on osittain sulat ja rengaspaineet oli matalat, polkeminen oli todella raskasta. 

Pakkaan aina mukaan vettä tottakai, suolaista ja makeaa, kuulokkeet ja kypärän. Olen ajatellut alkaa käyttämään myös oikeita pyöräilyhousuja niin takamus ei oo ihan muhennosta pitkän matkan jälkeen.

Pari päivää sitten kävin maastopyörällä polkeen 51 kilometrin lenkin ja kyllähän se on hitaampaa ja raskaampaa kuin hybridipyörällä. Silti haastan itseä joka kerta vain enemmän ja nautin touhusta todella.

Kaksi kuukautta aikaa reenata, sillä täytän silloin 30. Olen aikeissa polkea mökille 100 kilometriä, joko yksin tai niiden kanssa joille olen haasteen heittänyt. En malta oottaa!  Siitä tulee huikee reissu, joka jää muistoihin.




Kohta kaksi vuotta vanha pyöräni kaipaa nyt ensimmäistä huoltoa ja kilsoja on varmaan alla melkeen 3000. Uutta ketjua, jarrupalaa ja rengasta niin kulkee taas moitteettomasti.

Pienellä vaivalla kehitettiin pyörälle huoltoteline, joka ajaa asian just niinkö pitääkin. Tässä vaiheessa joutanut ostamaan oikeita vempeleitä.



On sitä mielissään voi ihime homma. 150 kilsaa on maastopyörällä nyt vejetty menemään. Eilen vettiin myös 10 kilometriä pyöräkärryä perässä, kun käytiin Iivon kans vähä seikkaileen. Sehän se vasta oli reenien reeni. Reisi kyllä kiittää ja huomaa et reenaaminen on auttanut.

Uusia seikkailuja kohti ja haastamaan ittiä! Nauttikaa tekin ulkona olemisesta moi!
 

1 kommentti:

  1. Elämän pienet ilot tosiaankin! Pyöräily on ihanaa ja virkistävää. Minulta tosin löytyy vain vanha pyörä. Se ei ole esimerkiksi oikein hyvä maastossa. Olisi tarkotus hankkia sähkömaastopyörä jossain vaiheessa. http://www.ebikestore.fi/tuoteryhma/866389

    VastaaPoista