torstai 18. maaliskuuta 2021

Perinteiset valokuvat


Viikot vilistää niin nopeasti, ettei ehdi edes päivittää mitä täällä oikeen tapahtuu.  Meillä on täällä sisustushommat jälleen vauhdissa, samoten kuin takkaprojekti joka edistyy joka viikko sen mitä kerkiää tekemään. Hitaasti hyvä tulee, niinhän se menee.

Tilasin viime viikolla Ifolorilta 1064 kuvaa ja parin päivän päästä paketti saapuikin jo perille. Selasin muka lähetyksen vaiheita Ifolorin sivuilta ja ei näyttänyt edes että olisi työn alla niin olikin jo postissa. Mahtavaa toimintaa kerrassaan.

Lähetys on pitänyt minut varsin kiireisenä. Kaivoin kehyksiä kovaa vauhtia esiin ja tori.fi sivulla monet niitä antaakin, joten sieltä haettiin yks satsi ja iso familykehys ostettiin. Vielä tarvis muutamia ja joistakin kuvista suurennoksia.

Mulle tuo valokuvien tilaaminen on jo ihan rutiinia. Kerran tai kahdesti vuodessa tilaan puhelimesta haluamani kuvat suoraan Ifolor-sovelluksen avulla, joka on todella näppärä ja ilmainen. 

➡️ Valitset kuvat ja kuvan pinnan (matta vai kiiltävä)

➡️ Kuvien määrän

➡️ Valitset maksutavan ja tilaat

➡️ Odota lähetystä. Et tosin kauaa.

Vaikka puhelimessa on tuhansia kuvia niin aika selvästi sieltä näkee ne parhaimmat kuvat ja jos samasta hetkestä on 10 kuvaa niin valitsee vain kaksi parasta. Koko setin tilaamiseen ei kyllä mennyt kuin puolituntia, vaikka sen aloittamiseen tuntuu kestävän useampi kuukausi.

Pahinta on se mikä mulle on jo kerran tapahtunut että puhelin katoaa. Kuulostaa rajulta mutta baarireissun jälkeen se vaan katosi. Samalla katosi myös esikoisen toinen koko vuosi kuvina. Onneksi olin lähettänyt miehelle whatsapissa lähes kaikki kuvat, niin sain sitä kautta ne takas itelle ja tilattua valokuviksi. Tuota en halua kokea enään ikinä, siksi pidän tilaamisen aina mielessä.





Lasten ultrakuvista oon heti ottanut kuvat ja tilannut oikeiksi kuviksi, sillä alkuperäinen kuva tulee haalistumaan. Myös vauvakirjoihin olen liimannut oikeat kuvat, niin on niistäkin myöhemmin iloa kun ei ole pelkkä valkoinen pala paperia vastassa.

Hyllyn päälle asettelin muutamat kuvat, isommalle seinustalle porasin tänään reikiä ja asettelin kehyksiä sinne tänne sievästi. Vielä on tilaa muutamille otoksille.

Sisko asetteli viime viikolla mun tekemään kehykseen mun ottamia maisemakuvia ja äsken iskin sen seinään. On kyllä upeasti aseteltu, en ois ite moista tehnyt.

Meiltä löytyy myös sähköllä toimiva valokuvakehys johon voi laittaa muistitikun kiinni ja kuvat alkaa pyöriin siinä. Sekin on kiva keksintö ja sisältöä voi valita. Juhlissa esimerkiksi hienosti toimii.

Huomas kyllä kun puhelimen galleriaa selasi ja valitsi kuvia, että paljon me retkeillään, reissataan ja vietetään aikaa yhdessä. Ihania hetkiä ja kerrassaan mukavia muistoja, selata sitten kuvia oikeesti käsissä eikä tietokoneella. Toki me kovalevylle kuvia ja videoita tallennetaan, mutta eipä niitä sieltä tule katseltua. Ainakaan vielä, aika voi tulla kun siirretään kuvat esim television ruutuun yms.

Oletko sinä perinteisten valokuvien kannattaja vai tietokoneelta selaaja? 🌸

1 kommentti:

  1. Ehdottomasti perinteiset valokuvat! Niissä vain on sitä jotain!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista