sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Perhepeti vai ei


 Perhepeti vai ei?

Meillä esikoinen on saanut nukkua vauvasta asti meijän vieressä. Nyt ollaan kuitenkin pyritty et nukkuis omassa huoneessa. Ihan hyvin on mennyt, kuitenkin usein yöllä kömpii viereen. Viime yönä huomasin hänen seikkailevan ympäri kämppää itkuisena. Mies meni hänet hakemaan ja viereen rauhoittui heti.

Toinen tapaus on nyt tämä uusi perheenjäsen. Hänen kohdalla ollaan oltu alusta asti sitä mieltä, että viereen ei otettaisi. Tilanne on nyt se, ettei hän rauhoitu pinnasänkyyn kuin päikkäreille. Illalla yritin monta tuntia saada omaan sänkyynsä nukkuun, tuloksetta. 3 vuotias toi äitille oikeen kuulosuojaimet, kun itse yritti nukkua omassa huoneessa. Huuto on jotain käsittämätöntä. Lisäksi se, että yrität saaha nukkuun tunti tolkulla ja siitä ei loppua näytä tulevan, onko touhussa järkeä. Vauvan ääni alkaa meneen painoksiin ja huuto muuttuu hysteeriseksi.

Viereen otettua vähän aikaa menee siihen, että saa hengityksen tasaantumaan ja haukkominen loppuu. Siihen se viereeni simahtaa kuin enkeli. 

Muutaman kerran yössä tankkaa maitoa, kääntyilee ja on rauhallinen. 

Otetaanpa tähän plussat ja miinukset perhepedistä

👍 Kuulet jokaisen perheenjäsenen hengityksen

👍 Kaikki nukkuu paremmin ( ei itsellekään tarvi nousta pinnikselle 100x yössä)

👍 On lämmintä ja tiivistä

👍 Huomaa jokaisen liikkeet

👍 On rauhallista

👎 3 vuotias ainakin haluaa yleensä nukkua poikittain tai laittaa jalat vanhempien päälle

👎 Pitää olla tosi varovainen

👎 Herää kuorsauksiin ja painajaisiin

👎 Tilaa ei oo paljon, X-asennossa ei voi nukkua

👎 Toinen koirakin köllii yleensä pedissä

👎 Harvoin saa nukkua miehen kans vierekkäin


Viime yönä mietin tätä asiaa kun kaikki oltiin pedissä. Mukavahan se on olla rakkaitten keskellä, mutta pidemmän päälle tätä ei ehkä jaksa. 

Iivo haluais, että Oiva muuttais pinnasängyn kans hänen huoneeseen. Idea kuulostaa hyvältä, mutta ei ainakaan vielä ajankohtaiselta koska minillä on haastetta ikenien ja opittujen taitojen kanssa, jotka vaikuttaa rauhoittumiseen.

Täältä löytyy kans tietoa perhepedistä: https://www.huonoaiti.fi/onko-perhepeti-sittenkin-paras-valinta/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti