perjantai 6. huhtikuuta 2018

Raikas appelsiinipiirakka

Pohja:

150 g voita
n. 3dl kaurajauhoja
2 rkl vettä

Tee taikinasta pallo. Anna tekeytyä jääkaapissa puolituntia. Painele taikina vuokaan ja reunoille. Pistele taikinaa haarukalla.
Peitä taikina leivinpaperilla ja leivontapainoilla. (ite käytin padan kantta)

Paista uunissa, kunnes pinta on saanut hieman väriä.  175 astetta

Täyte:

2 munaa
3/4 dl tomusokeria
2 appelsiinin mehua
1½ dl kuohukermaa
(1/4 Sitruunamehua)

1 appelsiini koristeluun

* Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
* Lisää hedelmämehut ja jatka vispaamista
* Vatkaa kerma kuohkeaksi (lisää vaahtoon ripaus vaniljasokeria) vaahdoksi ja sekoita taikinaan
* Täytä esipaistettu taikinakuori täytteellä ja paista uunissa 175 asteessa, kunnes täyte on täysin hyytynyt

Kuori ja fileoi appelsiinia koristeeksi ja ripottele tomusokeria.










Kaurajauho ei nouse juurikaan, joten ohut pohja, mutta sepä ei haittaa. Kermavaahdon kans nautittuna oli täydellistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti