sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Vauvan liikkumiskalustoa

 


Tässä tämän hetkistä vauvakalustoa ja siinähän on valinnanvaraa oleskeluun. Ostettiin uutena vuonna 2017 Hauckin lastenvaunusetti, joka on palvellut meitä hyvin. Ainoastaan nyt alkaa tukipidike sanoa itseään irti ja päätettiinkin ettei uusia vaunuja yms aleta edes ostamaan. Kestää mitä kestää ja ihanilta sukulaisilta ollaan parit rattaat saatu, aivan parasta!

Hauckin settiin ostettiin vuoden 2020 vauvaa varten uus turvakaukalo ihan vaan turvallisuussyistä. Sen kanssa kun ei pelleillä!

Kätevää on saada vauva suoraan autosta rattaisiin kiinni ilman et tarvii turvakaukalosta alkaa purkamaan pois. Tavaratilaa ihan tarpeeksi alhaalla ja vauvan kasvaessa isommaksi voi vaunukopan vaihtaa istuinrattaaksi. Selkänojan voi laittaa kummin päin vaan.

Melko pieneen tilaan saa rattaat purettua, renkaat erikseen irrotettua myös.

Ei oo ihme jos alkaa jo hajoaan, onhan niillä esikoista kuskattu eka kesänäkin pitkin Kilpisjärven maastoja, pitkiä kävelylenkkejä satoja satoja kilometrejä ja keinutettu lasta uneen satoja tunteja.



Mutsy rattaat saa todellakin pieneen tilaan, mikä helpottaa meidän kesän reissaamista muutenkin, kun sitä tavaraa saa olla ihan sikana mukana. Selkänojaa saa säädettyä makuulle asti ja on aurinkosuojaa, erittäin ketterät liikuteltavat.

Nämä toiset rattaat on kans tosi hyvät, on isot renkaat ja joustoa. Helpot kärryt tästä kotua lähtiessä poutasäällä. Vielä meijän mini tuntuu kauhean pieneltä siinä, joten kahdet muut palvelee siihen asti mainiosti.

Meiltä löytyy erikseen sade- ja hyttyssuojaa joita tarvii kesällä sata varmasti.



Kesää ootetaan kuin kuuta nousevaa. Esikoinen kysyy lähes päivittäin "millon kesä tulee, en malta oottaa" 
Ostettiin kantorinkka minille, patikoiminen sujuu helpommin ilman rattaita. Myös metsissä liikkuessa rinkka on kätevä niin ei tarvi aina olla helppo kulkuisia reittejä kärryille.
Lapsi voi leirissä istua myös tuolissa, kun rinkan ottaa pois selästä, parasta.

Oon jonkin verran lukenut aiheesta pienten lasten kanssa patikoimassa. Matka on hidasta, jopa kilometri tuntiin. Sehän ei meitä haittaa, kuka siellä haluaakaan juosta reittejä läpi. Luontoa pitää päästä tutkimaan ja näkemään. Varusteista ja peseytymisestä on myös hyvä ottaa etukäteen selvää. Kumpa oltais jo matkalla seikkailuumme. 

Pian pääsemme myös koko perheen voimin pyöräilyretkille, sillä laitamme nuorimmaisen pyöräkärryyn. 

Tuntuu että tämä vauva-aika on mennyt tosi nopeasti ja varsinkin itse lapsen kehitys on super nopeaa. Hän on nyt 7kk ja kävelee sohvan reunaa pitkin, tasapainottelee pidenen keinutuolin  ja pöydän välissä, kiipeää pöydän hyllylle ja kaikkea vasten on noustava. 


Yhdessä tekemisen riemua!!

Mitä sinä odotat kesältä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti