tiistai 29. joulukuuta 2015

Ite tehty taulu

Löysin eräästä blogista täydellisen askarteluidean ja päätin kokeilla. Taulu herätti heti mielenkiintoni kuinka moista taulua tehdään. Aloin suunnitella vähän erinlaista versiota ja heti tiesin, että tekisin sen äidilleni, joka itse tekee tilkkutöitä ja kun itse en osaa semmosia ollenkaa tehä niin tämä näyttäis semmoselta. Niin ja täältä tosiaan sain idean: http://www.elamanmakua.com/tee-se-itse-varikas-taulu/


Ensin leikkasin 5cm x 5cm paperipaloja lehdistä, kaikenlaisia värejä ja kuvioita. Tähän työhön meni yli 600 palaa, että olihan siinä melko kova homma. Palat vielä taiteltiin kaksi kertaa. Lisäksi mietin että miten kiinnittäisin paloja ja mihin, keksinki että ostan kehyksen ja liimaan taustalevyyn palat ja lasi painaisi paloja taustalevyä vasten. Kaiken hyvän lisäksi se ei pölyty ja pysyy siistinä pitkään, kun voi lasin vaan pyyhkästä.
Palojen rivit ei ole tasaiset eikä kaikki palat ole täysin samankokoisia, osa on lähes päällekkäin mutta se ei haittaa. Taulu on eloisa ja sitä saa kyllä pitkään tutkia ja hoksaakin mitä kaikkia kuvia siellä onkaan.

Äiti oli työstä innoissaan kun sai Jouluaattona paketin avata.


Hyvä kun sain taulun valmiiksi ja mies tuli auttaan lasin kiinnityksessä ja tajus millanen siitä värkkäilystä oli tullut aikaan hän sanoi et "tämähän sopisi hyvin meijän seinälle" ;D

Ehkä en ihan hetkeen tee toista, vaikka muutamat sata palasta onki jo leikattu. Myös mietin millaselta näyttäs jos tekis ihan vaan mustavalkosen jossa eri harmaita ja mustaa.. saa nähä jos innostuis joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti