sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Ruokaremontti

Joulukuun 9 päivä kävin lääkärissä, sillä vatsani oli reistaillut todella paljon ja häirinnyt pahasti päivittäisiä touhujani. Aina syönnin jälkeen vatsaa alkoi nipistellä ja maha meni sekaisin, vessassa sai ravata ja olo helpottui. Pahinta oli se kun ei tiennyt mistä se johtui ja mitä tulisi vältellä jottei vastaavaa enään tapahtuisi. Lääkäri passitti minut verikokeisiin ja seuraavana päivänä soitti tuloksista, tulokset olivat todella hyvät joten suolitähystykseen ei ollut tarvetta. Sovimme kuitenkin, että alkaisin kokeilla FODMAP ruokavaliota. Tutkiessani asiaa ajatus moisesta ruokavaliosta kuulosti kauhealta ja ei yhtään mukavalta..lista tuotteista ja aineksista joita tulisi välttää oli hirvittävää luettavaa. Mielessäni oli vaan kysymys "Mitä mä ees voin syyä?" tuntui, että kaikki oli kiellettyä.

Turvotus lähti viikossa, samotenku 2 kiloa, kolmessa viikossa oli lähtenyt 4 kiloa. Sekin tuntu kummalta ku ei tarvis laihtua ja kilot vaan karisee, en siis oo mikään timmi mutta muotoja vois tietenki olla :D

Outoa ettei oo tiennyt että on turvotusta, vatsa ei ole enään "pallo". FODMAP ruokavalio on auttanut tosi paljon, sillä minulla on mitä ilmeisimmin ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS). Ei tiedetä mistä se johtuu ja täydellistä hoitoa ei ole.
Diettinähän tuo on tosi toimiva, mutta en ikimaailmassa ois itekseni moiseen ruokaremonttin alkanut, mietin gluteenittomia tuotteitakin, että hyi helkkari neki on pahaa, mutta väärässä olin, nykyään on niin paljon vaihtoehtoja ja leipäkin tosissaan maistuu leivältä ja hyvää on.
Oli hyvä, että tajusin hankkiutua lääkärin juttusille, sillä olen suoleni ja vatsani kanssa kärsinyt tästä jo vuodesta 2010 ja jos ei hoitoa hanki voi seuraukset olla hyvinki pahat.



Keittoja tulee jonkun verran tehtyä, sekaan vaan kaikkea terveellistä ja lihaa tietty aina välillä.

Salaatit on hyviä välipaloja ja vatsa täyttyykin nopeammin ja pienemmistä määristä.

Hirssipuuroa marjojen ja hedelmien kanssa tulee syötyä aika lailla, samotenku jugurtteja joihin sekaan laitan pellavansiemeniä ja tattarihiutaleita.
Mieheni kanssa keitetään omat pastat ja sihvilä välillä pestään, ettei vehnää tulisi sekaan ollenkaan..tympiältä sekin aluksi tuntu, mutta kaikkeen tottuu, kun on pakko !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti